Den som ger – Ljudboken

Handlingen är förlagd till Nyköping, Uppsala och Västerås. Den handlar om en kille som efter tjugofem år stöter ihop med killen som mobbade honom i skolan.

Ljudboken är utgiven 2016-08-04 och är producerad av Whip Media. Inläsare är Emil Rhenström. Längd: 6 timmar och 50 minuter.  Provlyssna här!

Den finns tillgänglig bland annat via Storytel och Bookbeat samt för nedladdning via näthandeln som exempelvis Adlibris, Bokus, CDON med flera. Den är också möjlig att låna via biblioteken. Finns även som talbok.

—————————————–

En tisdagsmorgon i oktober 2012 kommer den erfarne kriminalinspektören Arne Olofsson till arbetet på polishuset Nyköping. Dagen börjar med att den unga fröken Elin Jansson anmäler pojkvännen Roger saknad sedan ett par dagar då han skulle ta upp båten. Roger som är en fyrtiotvåårig lätt kriminell machokille visar sig vara spårlöst försvunnen.

Utredningen går i stå när kriminalinspektören skadas vid ett attentat mot en nyöppnad krog och hamnar på sjukhus. Den civile utredaren Svante Möller får då hoppa in och ta över. Både försvinnandet och attentatet mot krogen visar sig vara svårutredda. Svante uppskattas inte av de riktiga poliserna i Nyköping men de tvingas att tillsammans ta sig an en gäckande mördare och organiserad brottslighet. Under utredningen gör Svante Möller kopplingar som tvingar honom att möta smärtsamma minnen ur sitt förflutna.

Den som ger är en spännande kriminalroman som tänkvärt berör hur uppväxten kan forma oss. Till offer och förövare. Och vilka konsekvenser det kan få.