Den som ger

Det här är alltså den första boken om kriminalinspektör Arne Olofsson och hans kollegor vid Nyköpingspolisen. Den handlar om den överviktige Fredrik som efter tjugofem år stöter ihop med killen som mobbade honom i skolan.

Utgiven i september 2015 och blev bland 200 manus nominerad till Selmapriset 2015. Handlingen är förlagd till Nyköping, Uppsala och Västerås. Den fristående uppföljaren heter Sara.

Formatet är danskt band och den är på 270 sidor. . Finns även som ljudbok talbok och e-bok.

Recensioner hittar du här.  Du kan provläsa den här.

—————————-

En tisdagsmorgon i oktober 2012 kommer den erfarne kriminalinspektören Arne Olofsson till arbetet på polishuset Nyköping. Dagen börjar med att den unga fröken Elin Jansson anmäler pojkvännen Roger saknad sedan ett par dagar då han skulle ta upp båten. Roger som är en fyrtiotvåårig lätt kriminell machokille visar sig vara spårlöst försvunnen.

Utredningen går i stå när kriminalinspektören skadas vid ett attentat mot en nyöppnad krog och hamnar på sjukhus. Den civile utredaren Svante Möller får då hoppa in och ta över. Både försvinnandet och attentatet mot krogen visar sig vara svårutredda. Svante uppskattas inte av de riktiga poliserna i Nyköping men de tvingas att tillsammans ta sig an en gäckande mördare och organiserad brottslighet. Under utredningen gör Svante Möller kopplingar som tvingar honom att möta smärtsamma minnen ur sitt förflutna.

Den som ger är en spännande kriminalroman som tänkvärt berör hur uppväxten kan forma oss. Till offer och förövare. Och vilka konsekvenser det kan få.