Sara

Sara är den ruskigt spännande uppföljaren till min debutbok Den som ger. Det är en deckare med thrillerinslag där samma poliser får ett nytt spännande fall att lösa. Den handlar om den unga Sara som blir kidnappad men bestämmer sig för att stå upp för sig själv och ta strid med de som vill henne illa.

Sara släpptes den 16 september 2017 och blev nominerad till Selmapriset 2018 med motiveringen: “En gastkramande thriller när den är som bäst – avskalad och nära.”. Boken har också fått bra recensioner i bland annat Södermanlands Nyheter, DAST Magazine och Crimegarden. Recensionerna kan du läsa här.

Formatet är danskt band och den är på 300 sidor.

Sara finns även som e-bok, talbok  ljudbok.

———

Vem är den unga kvinna som en natt i maj 2013 blir påkörd och dödad vid en trafikolycka utanför Väster Malma i Södermanland? Hon anmäls inte saknad och hennes identitet går inte att fastställa. Och det finns märkliga omständigheter.

En morgon samma månad hittas en lokal byggföretagare ihjälskjuten med ett enda skott på en golfbana utanför Nyköping. Det ser ut som en avrättning men trots de öppna ytorna har ingen hört eller sett något.

Kriminalinspektör Arne Olofsson och hans kollegor vid Nyköpingspolisen är tillbaka och får ta tag i dessa kniviga utredningar. Tillfälligheter gör att den civile utredaren Svante Möller blir inblandad i polisarbetet ännu en gång.